Montblanc convoca manifestació i estudia querellar-se contra Foment per l'A-27

 

El Camp de Tarragona i plana de Lleida es manifestaran diumenge per reclamar la reactivació de les obres del túnel del Coll de Lilla i la finalització de l'autovia A-27. L'Ajuntament de Montblanc ha convocat un tall de carretera després d'una setmana negra a la Nacional 240 i a la C-14. L'alcalde Josep Andreu ha anunciat que està estudiant querellar-se contra el Ministeri de Foment després d'una nova aturada de les obres i arran de la mort de 4 persones en l'última setmana, 3 a la Nacional 240 -dues a Juneda i una a Montblanc- i una a la C-14.  

Mentrestat, no queda rastre de les màquines ni dels operaris a les obres del viaducte de Fontscaldes, des d'on l'A-27 ha de connectar amb el futur túnel del Coll de Lilla i obrir-se a la Conca de Barberà i la plana de Lleida. L'alcalde de Montblanc assegura que no s'estan complint els compromisos i que hi ha incongruències entre les explicacions que li dóna Foment, que culpa l'empresa adjudicatària, i el director de l'obra, que li ha confirmat que la presència de pissarres en la base d'un pilar ha obligat a aturar-la. 

Per això, i després , l'alcalde de Montblanc ha anunciat que estudia querellar-se contra el Ministeri de Foment. A més, per fer visible aquesta protesta, l'Ajuntament de Montblanc ha decidit encapçalar la convocatòria d'una manifestació, que es farà aquest diumenge a les 6 de la tarda, tallant la Nacional 240 a l'altura de l'enllaç amb l'autopista Ap-2, en plena operació tornada dels diumenges, que cada setmana provoca nombroses retencions i col·lapses en aquest punt. La policia local de Montblanc habilitarà l'aparcament del cementiri pels vehicles. Hi assistiran alcaldes i veïns de tots els pobles de la Conca, i de l'eix de la Nacional 240 des de Lleida fins a Valls, i la C-14. També s'hi han convocat cambres de comerç, transportistes i les principals institucions del territori.