El govern de Montblanc s'amplia amb l'entrada del PSC

Josep Andreu reforçarà la posició debilitada del seu govern en minoria a Montblanc amb l’entrada a l’equip del regidor socialista, Joan Manel Cabello. L’equip de govern negocia ara amb el representant del PSC les futures funcions i càrrecs del regidor a l’executiu montblanquí i s’incorporaria en breu als òrgans de govern.

El regidor socialista és l’únic que ha respost de forma positival a petició de l’alcalde, Josep Andreu, de formalitzar un govern d’unitat amb cabuda per a totes les sensibilitats representades al consistori.

Ni els seus antics companys de viatge d’Agrupament, que van marxar del govern, ni Junts van fer costat a la proposta de Josep Andreu. L’alcalde, però, va trobar la mà estesa dels de Marc Vinya per pactar un pressupost i facilitar-ne la tramitació. Un pacte de mínims que pot permetre a Andreu seguir governant en minoria.

El nou plantejament del govern montblanquí va transcendir en un plenari en què també va aprovar-se l’adquisició del terreny que en un futur ha d’acollir l’Arxiu Comarcal. També es va fer un primer pas per reconstruir un espai porxat davant l’església de Sant Miquel, desaparegut al segle XVII. En aquest cas es va afegir a l’inventari de béns locals. S’espera poder incloure la proposta de reconstrucció en un paquet per demanar ajuts europeus que incorporarien també la Cooperativa o la Font de la Vila, entre altres.

El plenari també va aprovar el pagament de factures pendents per valor de 700.000 euros entre crítiques de l’oposició a la gestió de l’executiu d’Andreu.