Montblanc regularà l'accés al centre amb càmeres

Montblanc regularà l'accés amb vehicle al centre històric amb càmeres. Se n'han instal·lat en tres accessos al nucli antic: dues al carrer Major, una al carrer Riber i l'altra al carrer Font Major, a l'entrada de la plaça Major. Les pilones, que s'utilitzaven fins ara, deixaran de funcionar.

Les càmeres faran una lectura de les matrícules per tal d'identificar si el vehicle que hi accedeix té permisos o no. En cas que no pugui entrar al centre històric, s'aplicarà una sanció de 200 euros. Entraran en funcionament el pròxim 15 de novembre, però el primer mes serà purament informatiu. També s'instal·laran tòtems als diversos accessos per informar els vehicles abans d'entrar a un espai restringit.

L'objectiu de l'Ajuntament és millorar l'accés als carrers del centre i convertir-los en una gran illa de vianants. La càrrega i descàrrega es podrà fer de 7 a 11 del matí, com ja es feia ara. A partir d'aquesta hora, i fins a les 11 de la nit, quedarà restringit l'accés, amb excepcions per a residents i comerciants, o per a altres serveis professionals o d'urgència.

A la plaça Major serà fins a les 12 de la nit. Sempre que un vehicle necessiti entrar al centre, haurà de tenir el permís de la Policia Local. El consistori creu que amb les càmeres s'agilitza aquest procés, ja que abans s'havien de pujar i a baixar les pilones manualment.

L'equip de govern va realitzar aquest dijous una reunió amb veïns i comerciants del centre per resoldre dubtes d'aquest nou sistema. Els botiguers, tot i que aplaudeixen la mesura per accedir amb vehicle als seus negocis, ho veuen com un problema per als seus clients.