La totalitat dels ajuts per la riuada podria arribar aquesta tardor

Els municipis afectats per la riuada del Francolí podrien rebre les ajudes econòmiques aquest novembre. Algunes poblacions ja han ingressat el 50% de la Generalitat, però tots estan pendents de la transferència de l'altra meitat compromesa per l'Estat i que ara està en mans de l'administració catalana.

Segons l'alcalde de Montblanc, la setmana vinent es farà la resolució definitiva i podran comptar amb els diners aquesta mateixa tardor. D'aquest fet en depenen les obres de major envergadura. A la capital de la Conca, s'haurà d'actuar al pont Vell i el seu entorn, però també caldrà reconstruir el pont del Molí del Pas i el del Bolovi. A més, s'arranjarà el camí del cementiri i la rotonda de la mercè.

Així, dos anys després, en punts emblemàtics com el mateix pont Vell no s'hi ha pogut fer pràcticament res. A l'Espluga de Francolí ja van arribar 280.000 euros per obres de restitució d'una part dels danys. Ara s'espera que arribin la resta d'ajuts compromesos. Un dels projectes més ambiciosos per exacutar és la recuperació del parc fluvial, que no serà immediat perquè el govern vol adequar-lo d'acord amb la nova museografia de les Coves vinculada a la descoberta dels gravats paleolítics. També queda pendent l'arranjament de la zona de l'antic parc infantil. 

El que no es restituirà és el safareig de la Font Baixa perquè, com que és una zona inundable, l'Ajuntament només recuperarà les escales i el camí. Tampoc tornarem a veure l'àrea de caravanes ni els magatzems de la brigada municipal i l'ADF perquè el govern local no els vol tornar a situar a la llera del riu.