Comença el grau superior d'Energies Renovables a Montblanc

La Conca de Barberà ha iniciat el primer curs del grau superior en Energies Renovables que s'ofereix a Montblanc. El nou cicle ha arrencat aquest setmana amb una quinzena d'inscrits, superant les expectatives inicials. 

El cicle, que imparteix l'institut Martí l'Humà, es fa en col·laboració amb Concactiva i l'Agència Comarcal de l'Energia. De fet, les classes es faran a les aules de Concactiva. Des de la Conca s'assegura que es necessitava un cicle superior per satisfer la demanda de professionals qualificats que té el sector.

Alumnes que, un cop acabin els seus estudis, tindran formació en l'àmbit de l'energia eòlica i fotovoltaica. Un cicle eminentment pràctic on els alumnes duran a terme els seus propis projectes. Un altre dels objectius del cicle és arrelar joves al territori formant-los en una professió que, asseguren, està a l'alça.

Alguns s'hi han inscrit després d'estudiar altres cicles i veuen aquest com una oportunitat de futur. El cicle tindrà una durada de dos anys i comptarà també amb pràctiques a empreses del sector.