El Ball de Gitanes de Montblanc estrena els seus versots

La tarda del 7 de setembre, vigília dels dies grans de Festa Major a Montblanc, va estar protagonitzada pel Ball de Gitanes i Gitanos i els seus versots, que feien per primera vegada. El ball es va estrenar per Sant Maties i aquesta és la seva primera Festa Major.

Com manen els versots, les gitanes van repartir a tort i a dret. I l'Ajuntament i les disputes a l'equip de govern no se'n van salvar. No hi van faltar dosis d'humor i sarcasme, també recordant la pandèmia.

ddr2 montblanc

Després el protagonisme va ser per al seguici festiu de Montblanc. Primer pels Gegants, Nanos, l'Àliga i el Ball de Bastons, que actuaven a la plaça després de la salve solemne.

Petits i grans van gaudir ahir de veure el seguici a plaça molts mesos després de la darrera vegada. I més tard, ja a la nit, arribava el Beu les Bèsties, un clàssic del dia 7. Enguany en format estàtic, a l'aparcament de la muralla de Santa Tecla, van actuar les bèsties del seguici. La cucafera, la mulassa, el drac o els Gegants van fer vibrar tots els assistents.