Més d’una cinquantena de joves de la Conca de Barberà donen positiu per un brot de coronavirus

Un brot de Covid-19 a Montblanc ha empitjorat les dades de la pandèmia a la capital de la Conca de Barberà. Després de setmanes amb els casos gairebé a 0, des del passat divendres i fins aquest migdia ja s'han detectat 52 positius per coronavirus. La majoria són persones d'entre 17 i 21 anys i amb simptomatologia lleu.

Tot fa indicar que els contagis es van produir en una celebració el cap de setmana abans de Sant Joan. Després, alguns dels assistents, que han acabat donant positiu, van passar la revetlla a la discoteca QuedeQue de Montblanc, que tot just va reobrir després de 15 mesos tancada. La sala ha anunciat que tanca durant 15 dies per diversos casos positius entre els treballadors i els clients.

FOTO BROT

Des de l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc han demanat estudiar si es tracta de la variant Delta del virus, per determinar si els contactes estrets amb pauta de vacunació completa han de fer o no aïllament.

Des de l'Ajuntament de Montblanc fan una crida a la prudència i recorden que l'ús de mascareta encara és recomanable quan no es pot garantir la distància de seguretat. També demanen no criminalitzar als joves.

El brot, que va començar a Montblanc, ja ha detectat diversos casos a altres municipis de la Conca, i s'espera que els casos positius puguin continuar pujant els pròxims dies.