Montblanc reclama l'enllaç entre Lilla i l'AP-2

Les obres de l'A-27 avancen a bon ritme i s'espera que pugui entrar en funcionament a finals del 2022. A l'Ajuntament de Montblanc, però, preocupa l'enllaç de l'autovia amb l'autopista, que no es farà al mateix temps. 

L'alcalde, Josep Andreu, va estar a Madrid la setmana passada on va demanar, en una reunió amb el Ministeri de Transports i Mobilitat, que s'acceleri aquest tram que enllaçarà amb l'AP-2 a Montblanc. 

MÉS DE TRES ANYS D'ESPERA

L'Ajuntament calcula que, entre la redacció del projecte i la licitació de l'obra poden arribar a passar cinc anys. D'aquesta manera, Montblanc es podria trobar amb l'A-27 acabada però sense enllaç entre Lilla i Montblanc, durant tres anys llargs. Aquí s'hi ha de fer un tram d'autovia amb doble carril per banda. L'Ajuntament tem que a l'estiu s'hi facin grans embussos de cotxes. 

El pressupost de l'estat del 2020 ja preveia 100.000 euros per a la redacció del projecte, però no es va executar. LAjuntament assegura que ara ja hi ha una partida de més d'1 milió d'euros per redactar el projecte i esperen que sigui immediata la seva adjudicació.