Montblanc tindrà un nou arxiu comarcal l'any 2023

En uns terrenys situats a la zona del Camí de la Parellada és on es construirà el nou Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. Un nou equipament que ha d'acabar amb els problemes d'espai i d'inundabilitat de l'actual emplaçament a l'antic Hospital de Santa Magdalena, i que van posar en relleu les riuades de l'octubre del 2019.

Arran d'aquest fet, des del govern català es va incloure l'arxiu de la Conca en el pla que ha de permetre la construcció de quatre nous equipaments arreu de Catalunya en els vuit anys vinents

Per tot això, el ple montblanquí va aprovar aquest dimecres per unanimitat l'operació de compra dels terrenys on s'ubicarà el nou arxiu per un valor de 50.000 euros que seran sufragats pel consistori per a cedir-los posteriorment a la Generalitat.

L'Ajuntament a més assumirà els costos de la transformació del planejament d'aquests, ara de categoria rústica, amb una inversió de 67.000 euros. Des del govern de Montblanc apunten que cal aprofitar l'oportunitat d'una inversió necessària i que superarà els dos milions d'euros per part del govern català.

Des de l'oposició van mostrar el seu suport al projecte, reclamant al govern, però, que busqui mètodes de finançament que permetin reduir la inversió municipal.

PLA LOCAL DE SEGUERTAT VIÀRIA

Un ple que també va aprovar per unanimitat el conveni amb el Servei Català de Trànsit per a l’elaboració d'un nou Pla Local de Seguretat Viària, que el govern vol impulsar en paral·lel al nou pla de mobilitat que ja està redactant.