Dracs per senyalitzar els camins escolars de Montblanc

Montblanc vol que, cada vegada més, els nens i nenes vagin a l'escola a peu. Per això s'estan dissenyant itineraris segurs amb un guia excepcional, el drac. La iniciativa en posarà en marxa de cara al setembre.


La iniciativa forma part del pla de mobilitat de l'Ajuntament, que ha recollit la demanda de les associacions de mares i pares de les escoles, que s'hi han implicat des del primer dia. S'han creat itineraris segurs per anar a les escoles amb les petjades del drac com a guia. L'objectiu és que cada vegada s'utilitzi menys el cotxe per anar a l'escola.

Ara s'han començat a pintar i senyalitzar els recorreguts i s'està acabant de dissenyar algun tram més complicat del centre històric.

Un cop pintat l'itinerari, es treballarà amb els alumnes i pares i mares de les escoles per, al setembre, posar-ho en marxa. Des dels centres educatius, les famílies van fer un treball previ amb enquestes per saber com anaven a l'escola els nens i nenes.

Els camins escolars segurs treballaran també per incloure itineraris segurs per anar amb bicicleta i també es treballarà la iniciativa 'Petó i adéu' per aquelles famílies que vagin amb cotxe.