La Conca de Barberà oferirà un cicle de grau superior d'energies renovables

El nou cicle de grau superior d'energies renovables de la Conca de Barberà oferirà trenta places per al pròxim curs. El cicle l'impartirà l'Institut Martí l'Humà, però es farà a les instal·lacions de Concactiva, a Montblanc. Les inscripcions es faran del 25 al 31 de maig.

Tot i la trentena de places, des de l'institut creuen que el primer any acollirà entre 10 i 15 alumnes, que es formaran en energies renovables. Des del Consell Comarcal de la Conca veuen aquest cicle superior com una eina per retenir talent i formar joves del territori, perquè després visquin i treballin a la comarca. També creuen que serà una oportunitat per evitar el despoblament progressiu que pateix la Conca.

Asseguren, a més, que serà cabdal tenir professionals formats al territori per fer una transició energètica més justa i sostenible, i d'aquesta manera, canviar el model actual que la comarca rebutja.

El cicle s'ha presentat aquest dijous, amb membres de l'institut, del Consell Comarcal i de la Cambra de Comerç de Reus, que també hi col·labora.