Trencadissa al govern de Montblanc

Agrupament Catalanista de Montblanc desapareix del plenari montblanquí. Esquerra, que té registrada la marca, ha volgut marcar perfil propi al consistori i aposta per les sigles del partit als plens de l'Ajuntament, però només amb quatre dels set regidors de l'antic grup municipal.

Oriol Pallissó serà el portaveu d'ERC i estarà acompanyat de Carme Pallàs, Judit Pere i Cesc Viñas. Tindran grup propi, però mantindran les funcions de regidors del govern. Asseguren que els altres tres regidors van deixar Esquerra, el partit amb el qual es van presentar a les eleccions. Això, i les diferències en les prioritats del govern, han estat determinants per prendre la decisió. Esquerra aposta per un govern de coalició per arribar a pactes en els temes cabdals del que queda de legislatura.

"No crec que sigui tan senzill fer-nos fora d'Agrupament Catalanista"

Agrupament ha sumat sempre per Esquerra Republicana. L'actual alcalde, Josep Andreu, és ara militant de Junts per Catalunya. Andreu, qüestiona que sigui tan fàcil fer-los fora del grup municipal i no aclareix encara en quina situació quedaran ell i els regidors Francesc Benet i Santi Porta, pel que fa a la denominació del grup municipal .

Assegura que no s'ha plantejat, de moment, cap canvi a l'organigrama de govern i destaca que mai ha vetat cap acció política dels regidors. Fins a dia d'avui, l'equip de govern ha estat format per vuit regidors. Set d'Agrupament Catalanista, partit que va guanyar les eleccions amb majoria absoluta, i una regidora no adscrita que es va integrar al govern després de deixar Junts per Montblanc, principal grup a l'oposició.