L'entrega de la rosa més esperada

Cues a Montblanc per la tradicional entrega de la rosa. L'acte es va celebrar un dia més tard del que és habitual a causa de la pandèmia, que també va obligar a traslladar-lo a l'escenari del Foradot. Aforament limitat i públic assegut, però les sensacions de sempre.

Com és costum, la comitiva de les cases nobles montblanquines va oferir els seus balls en honor a l'amor de Sant Jordi i la Princesa. Faranduleres, banderes, dúcties i nobles van fer les delícies d'un públic amb moltes ganes de Setmana Medieval.

montblanc medival1

Un dels altres al·licients que no podia faltar és el mercat medieval i la mostra d'oficis. La plaça, l'església i el claustre de Sant Francesc van concentrar les parades i el poblat medieval. Es tracta de la primera fira d'aquestes característiques des de fa més d'un any.

montblanc medival2

La vetllada va culminar amb la nit trobadoresca, una fusió de la part teatralitzada del sopar medieval i les rondes trobadoresques. L'espectacle va lligar-se amb la dansa del Duo Vaires i un fil narratiu ple d'humor.

Van quedar demostrades, una vegada més, les ganes i l'esforç de montblanquins i montblanquines per tirar endavant la Setmana Medieval. L'any que ve, més i millor.