L'Espluga amplia les representacions del Pessebre Vivent

L'Espluga de Francolí celebra enguany 50 anys de la primera representació del peculiar Pessebre Vivent a la Cova de la Font Major, un dels primers de Catalunya. Coincidint amb això, enguany s'amplien els dies de representació de l'únic Pessebre vivent estàtic de les comarques de Tarragona. Ara ja no es representa a la Cova, sinó al nucli històric medieval.

Són dies intensos de treball als barris del Capuig i del Castell de l'Espluga de Francolí, per retornar-los al passat. Els dos nuclis medievals de l'antiga Espluga, la Jussana i la Sobirana, acullen des del 2009 el Pessebre Vivent del municipi, un dels més antics de Catalunya, que va néixer fa més de 50 anys al Casal de l'Espluga i fa just mig segle a la Cova de la Font Major.

En l'actualitat, s'aprofita una altra petita cova, sota l'antiga fortalesa hospitalera, on es representa el naixement. També l'interior de cases antigues, per on entren i surten els visitants. Aquest any, el recorregut de més de 300 metres i una quarantena d'escenes, s'obrirà al públic 3 dies, el 23, 24 i 26 de desembre al vespre i ja s'han posat a la venda les entrades anticipades, per primer cop per internet.

S'hi esperen més de 3.000 visitats cridats per l'únic Pessebre Vivent estàtic de les comarques de Tarragona. Els figurants estan completament quiets, i els animals, també. Més de 140 figurants i personal tècnic fan possible una representació que complementa l'oferta cultural i turística de l'Espluga de Francolí.