Salut atribueix a la variant britànica el fort increment de casos de Montblanc

El Departament de Salut atribueix a la variant britànica el brot de Covid-19 a Montblanc, que des del 16 de febrer ja suma 158 positius, les pitjors dades des de l'inici de la pandèmia. 

Amb l'objectiu de detectar possibles asimptomàtics i comprovar com es comporta aquesta variant del virus, Salut ha començat aquesta tarda un cribratge massiu a la població. És el primer que es fa a una població del Camp de Tarragona quan es té la certesa que hi ha casos de la soca britànica. 

Més de mig miler de proves realitzades

cribratge Montblanc

Des de les 3 fins a les 7 de la tarda hi han passat prop de 600 persones. A primera hora de la tarda s'han vist llargues cues de ciutadans per fer-se les proves PCR. Molts ho fan per responsabilitat col·lectiva i la mateixa seguretat. 

Salut assegura que no preveu més mesures restrictives en els pròxims dies a Montblanc. Des de l'Ajuntament fan una crida a l'autoconfinament dels montblanquins i l'alcalde ha demanat que els turistes no vinguin a Montblanc per Setmana Santa.  Salut confia que en els propers dies comencin a disminuir els casos, tot i que les xifres encara continuen pujant. El cribratge es farà, si cal, també dissabte, segons la resposta de la gent.