Hi haurà cribratge massiu a Montblanc

La Conca de Barberà viu el pitjor moment des que va començar la pandèmia. En concret, l'afectació de la Covid està impactant fortament Montblanc amb un brot de coronavirus que ja afecta a més d'un centenar de persones contagiades, 40 detectades només aquest cap de setmana, i s'han confinat 13 grups escolars, entre l'Institut Martí l'Humà i l'escola Les Muralles. Davant l'increment de casos, Salut ha anunciat aquest migdia que hi farà un cribratge massiu els pròxims dies.

La situació preocupa a l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, on ja han reforçat el servei d'infermeria per poder atendre tots els casos. Demanen extremar les precaucions. El consistori ja ha pres mesures com tancar parcs infantils i centres esportius municipals, i suspendre totes les activitats previstes fins al 28 de març. El consistori espera reunir-se amb Salut per si cal aplicar noves mesures.

montblanc 22 març

I amb els índex de rebrot disparats, aquest cap de setmana de desconfinament comarcal la plaça Major de Montblanc presentava aquest aspecte. Si bé la majoria de casos s'han detectat en reunions familiar, el consistori alerta que auqesta imatges no es pot tornar a repetir i durant el cap de setmana es reforçarà la vigilància perquè es compleixen les distàncies entre taules.

El brot de Covid, amb la majoria de casos lleus i alguna hospitalització, ha afectat sobretot els centres educatius. A l'institut Martí l'Humà de Montblanc ja hi ha 9 classes confinades, uns 180 alumnes, del total de 26 aules del centre. A l'escola Les Muralles, d'altra banda, ja hi ha 4 classes tancades.