La DO Conca de Barberà presenta els nous vins amb tastos virtuals

Malgrat la pandèmia, la DO Conca de Barberà no ha renunciat a presentar les seves novetats de trepat, la varietat pròpia de la comarca.  Des de fa uns anys, la DO Conca havia apostat per fer una trobada a Barcelona, sota el nom de Concarim, amb professionals del sector, per presentar les novetats dels cellers. Enguany s'ha canviat Barcelona per una pantalla, i la trobada s'està fent en format virtual. 

L'objectiu és fer arribar els nous vins  dels cellers de la denominació d'origen a professionals del sector: sommeliers, restauradors i periodistes especialitzats.  Diversos cellers presenten les seves novetats de trepat a prescriptors del vi. Ells des d'una torre de la muralla de Montblanc, seu de la DO Conca, on s'ha improvisat un estudi streaming en directe. 

I els prescriptors des de casa, amb les ampolles que els han fet arribar prèviament. Un tast virtual, amb una pantalla pel mig, però amb la possibilitat de tastar els vins i interactuar amb els elaboradors. No hi ha el cara a cara ni la conversa de després, però sí la possibilitat de tastar, tots a temps real, les referències que es presenten. 

Una vintena de persones han participat a cada una de les dues sessions que s'han fet fins ara. En total s'han preparat quatre tastos. Els propers, més enllà del trepat, pretenen valorar noves anyades i noves referències dels cellers elaboradors de la Conca de Barberà.