La Mulassa celebra 40 anys amb una reproducció a petita escala


El 40è aniversari de la recuperació de la Mulassa de Montblanc estarà plegat de sorpreses. Els Amics dels Gegants, que en són els portadors, les han donat a conèixer acompanyats de la regidora de Cultura, Judit Pere. Una de les que més il·lusió fa a la colla és la creació del ninot de goma de la Mulassa, que els montblanquins i montblanquines podran reservar pròximament i comprar a partir de les festes de Sant Maties.

Durant aquestes festes es durà a terme un acte de reconeixement dels impulsors de la recuperació de la Mulassa i dels seus portadors al llarg de quatre dècades. En plànol festiu, els Amics dels Gegants preveuen dues alternatives per a la celebració de la Trobada de Colles del dia 16 de maig.

mulassa1

Idealment, la cita es desenvoluparia tal com es feia abans de la Covid amb una quinzena de colles d'arreu del territori. Ara bé, si la pandèmia no ho permet, realitzaran un espectacle fix a la plaça de Sant Francesc amb la Mulassa i altres elements del bestiari com a protagonistes.

L'última cita en el marc del 40è aniversari de la Mulassa tindria lloc al setembre amb la celebració del 33è Aplec Internacional, que enguany es realitzarà a l'Alguer.