Polèmica sobre el futur de la Casa Sugranyes de Montblanc

Aquest edifici, conegut com Casa Sugranyes, podria convertir-se en el primer que l'Ajuntament expropia de manera forçosa en no arribar a un acord amb els seus propietaris.

L'edifici, de finals del segle XIX, està a tocar de la muralla medieval de Montblanc i està afectat pel pla general, que hi contempla una zona verda. Marta Pedra, que va comprar l'edifici l'any 2018, hi voldria fer un espai dedicat al vi, però no ha aconseguit la llicència. Asseguren que no entenen que l'únic final sigui tirar-la a terra. 

El consistori assegura que, tot i haver consultat la possibilitat, no es pot deixar sense efecte un procés d'expropiació en un conjunt monumental i artístic, com és el cas de Montblanc, i que fer-ho seria un greuge comparatiu amb d'altres edificis adjacents a la muralla.

L'alcalde lamenta que es pugui convertir en el primer edifici que s'expropia sense acord.  De fet, l'alcalde es mostra crític, assegurant que la propietat en demana més de 500.000 euros quan la van comprar per 85.000 euros. 

Els propietaris, però, neguen que sigui qüestió de diners. Asseguren que el seu objectiu ara és, si no els deixen fer cap activitat, evitar que es tiri a terra.

L'Ajuntament assegura que no contempla de moment tirar-lo a terra, però tampoc preveu donar cap llicència d'activitat, ja que el pla general del 1997 no ho contempla.