Menys oportunitats laborals per a les persones discapacitades

La crisi sanitària i econòmica ha afectat especialment les persones amb discapacitat. Segons un estudi, la seva contractació s'ha reduït el 2020 un 32% a la demarcació de Tarragona. Un fet que ha afectat associacions com la montblanquina APRODISCA.

La reducció de les empreses que aposten per la inserció laboral de persones amb discapacitat ho han notat especialment entitats com la montblanquina APRODISCA. Des de l'Associació han vist com algunes empreses rescindien els seus contractes, però ho emmarquen dins de la situació de crisi econòmica general generada per la pandèmia.

On sí que han vist afectada la seva tasca d'inserció laboral ha estat al centre de treball que disposa l'associació a la capital de la Conca de Barberà. Durant tot el 2020 només van augmentar en una persona la plantilla que hi treballa. A més, van estar més de la meitat de l'any immersos en un ERTO de força major. Un expedient demanat més enllà dels motius laborals, i on va pesar més la catalogació com a persones de risc sanitari dels seus treballadors.

Ara encaren el 2021 amb prudència però amb l'esperança de poder continuar una generació de llocs de treballs que ja ha aconseguit dos nous contractes aquest mes de gener.