Les acadèmies, fartes de no poder obrir portes

El Govern ha prorrogat les actuals mesures per frenar la Covid-19 quinze dies més. Això vol dir que, entre altres serveis, les acadèmies han de continuar tancades. A Montblanc hi ha una desena d'empreses que realitzen activitats extraescolars i de reforç i reclamen que se les consideri un servei essencial.

Si bé mantenen las seva activitat de manera online, asseguren que no és el mateix que poder-ho fer presencialment. Expliquen que compleixen totes les mesures de seguretat i que treballen amb grups bombolla de les escoles. L'Elisenda, que va obrir portes al setembre, en plena pandèmia, ha treballat més de manera online que amb els nens i nenes al centre, i això dificulta l'aprenentatge.

Ara, amb l'objectiu de fer sentir la seva veu, els centres s'han agrupat sota el nom Acadèmies Unides. L'objectiu és arribar a agrupar-se sota una associació, per tenir un interlocutor directe amb les administracions.

L'Eli i la Glòria són només dos exemples dels centenars de professionals del país que amb els tancaments veuen perillar els seus negocis. De manera online mantenen les classes, però no saben quant de temps més podran aguantar amb les portes i les llums dels seus centres tancades.