L'augment de l'IBI enfronta govern i oposició en l'aprovació del pressupost de Montblanc

Montblanc ha aprovat el pressupost per al 2021 amb els vots favorables només de l'equip de govern. L'oposició es va mostrar contrària als comptes perquè els ingressos preveuen una pujada de l'IBI del 13 per cent de cent de cara a l'any vinent.

Els comptes de l'ajuntament de Montblanc arriben als 8'8 milions d'euros i disminueixen un 8 per cent respecte al 2020. Uns números que des del govern defensen que s'ajusten al moment actual amb previsions conservadores en el capítol de despeses. Un fet que es nota sobretot en les inversions, que ara mateix només contemplen 500.000 euros, amb el projecte de la Muralla de Sant Francesc com a partida més destacada. Unes inversions que preveuen augmentar exponencialment quan arribin els ajuts previstos pels danys de la riuada de l'octubre del 2019, que les han d'augmentar en 3'5 milions d'euros.

L'IBI puja, però menys del previst

En el mateix plenari es van rebutjar la gran majoria de les esmenes relacionades amb l'augment de l'IBI, que finalment pujarà un 13 per cent, i no un 20 com estava previst inicialment gràcies als ingressos provinents de la venda de terrenys. Des del govern es va defensar l'augment per poder continuar garantint els serveis municipals.

La variació en l'IBI va provocar el vot contrari als comptes dels dos grups de l'oposició. Creuen que un moment de crisi com l'actual no és l'adient per pujar impostos i que l'augment es podria haver evitat amb una millor gesti.

Un plenari que també va aprovar la modificació del POUM per permetre la instal·lació d'un nou tanatori de titularitat privada al municipi, en uns terrenys situats a prop del cementiri, fins ara públics i que sortiran a subhasta en els propers mesos.