Montblanc rebrà 3 milions d'euros pels desperfectes de la riuada

Els ajuts estatals per la riuada del Francolí del 2019 i del temporal Glòria estan més a prop. I és que Govern central i Generalitat ja han signat el conveni per la transferència d'aquests recursos econòmics. Un dels municipis que se'n beneficiarà és Montblanc, que ha rebut la visita de la portaveu del Govern.

Montblanc rebrà 3 milions d'euros per reparar els danys ocasionats per la riuada al Francolí de l'octubre de l'any passat. Així ho va anunciar la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, des de Montblanc, hores després de signar el conveni amb l'Estat que farà efectiva l'arribada de 37 milions d'euros, per les zones afectades pels temporals Glòriae i el Dana. Admet que les ajudes arriben tard i assegura que la Generalitat treballa per tenir un fons de contingència propi en casos de catàstrofes naturals. 

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, s'ha tornat a mostrat crític amb el retard en les ajudes, que arriben més d'un any després. Assegura que ara el repte de la Generalitat i els ajuntaments és solucionar-ho tot en el mínim temps possible.

La consellera Budó, que ha visitat la zona afectada del Pont Vell de Montblanc, s'ha reunit també amb alcaldes d'altres municipis afectat per la riuada de fa un any. Ha acabat la visita a l'Ajuntament de Montblanc signant el llibre d'honor.