El túnel del Coll de Lilla s'encareix 18 milions

Nou sobrecost per a les obres del túnel del Coll de Lilla que ha de connectar l'autovia A-27 amb la Conca de Barberà. L'Estat hi afegeix 18 milions d'euros més per problemes amb l'aparició de pissarra en el moment de la perforació. Aquest, però, no és el primer sobrecost que pateix l'obra, el 2018 ja es van incorporar 31 milions i el projecte, fins a dia d'avui, s'ha encarit fins als 133 milions d'euros.

L'aparició d'argiles, i sobretot de pissarra en la perforació del túnel del Coll de Lilla, farà encarir el projecte en 18 milions d'euros, que s'afegeixen al sobrecost de 31 milions que ja es va anunciar el 2018, prèviament a l'inici de la perforació del túnel. La despesa extra s'ha aprovat enguany a través de dos expedients d'urgència i encareix el projecte fins als 133 milions d'euros, gairebé 50 milions més del que es preveia inicialment.

tunel 10 desembre

El PSC, que aquest dijous ha visitat les obres, treu pit de la inversió del govern central, la més important que està executant ara el Ministeri de Foment. Asseguren que, si s'ha d'invertir més, el Govern ho farà en ser aquest un projecte prioritari.

Els pressupostos de l'estat del 2021 preveuen una inversió de 24 milions d'euros en les obres de l'A-27, i 100.000 euros més per redactar el projecte de construcció de l'enllaç de l'autovia A-27 amb l'autopista AP-2.  Asseguren que les obres van a bon ritme i que es podrien acabar abans del que estava previst, tot i no voler dir una data.