La reconstrucció dels ponts de Montblanc costarà prop de tres milions d'euros

On es necessitarà la inversió més forta és a l'entorn del Pont Vell, un dels punts afectats per la riuada, que ja ha superat el tràmit del plenari. El que falta és que arribin els diners de l'estat. Montblanc està enllestint els projectes per recuperar els ponts que van quedar malmesos o destruïts per la riuada al Francolí de fa un any. 

El ple de l'Ajuntament va aprovar aquest dimecres el projecte de recuperació de tot l'entorn del Pont Vell, que tindrà un cost de gairebé 1 milió i mig d'euros. En suposar un 10% del  pressupost municipal es va haver d'aprovar per plenari. És el més gran de quatre projectes que recuperaran el Pont Vell pròpiament, el pont de Bolovi i el del Molí del Pas. Tots  han passat ja l'aprovació inicial i algun ja la definitiva. En total, els quatre projectes sumen gairebé 3 milions d'euros, que s'hauran de finançar amb les ajudes de l'estat que encara no han arribat.  El projecte de l'entorn del Pont Vell es va aprovar amb els vots de l'equip de govern i el PSC i l'abstenció de Junts per Montblanc. 

PONT 12 NOVEMBRE

El plenari també va aprovar una modificació de 65.000 euros per pagar el sobrecost que ha suposat la construcció de la teulada de l'antic sindicat de Vinyaters. El projecte preveia canviar part de les teules i aprofitar la resta, però el seu mal estat ha fet que s'hagin hagut de canviar totes, augmentat així el seu cost. Un fet que l'oposició va criticar. 

El ple també va aprovar l'operació de crèdit a 10 anys per pagar la sentència de Verallia amb l'abstenció de Junts per Montblanc i el vot en contra del PSC.