Montblanc liquidarà el deute amb Verallia a través d'un crèdit de 720.000 euros

Montblanc signarà un crèdit de prop de 720.000 euros amb el BBVA per liquidar el deute amb l'empresa Verallia, fruit del litigi de l'Ajuntament amb aquesta companyia. L'operació s'aprovarà aquesta mateixa setmana. El ple de l'Ajuntament de Montblanc aprovarà aquest dimecres l'operació de crèdit que permetrà liquidar el deute amb l'empresa Verallia

És el darrer capítol d'aquest cas, que ha obligat a l'Ajuntament a buscar un crèdit per fer front al litigi, de prop de 800.000 euros. El consistori va arribar a un acord amb l'empresa que preveia estalviar-se els 115.000 euros d'interessos judicials si es pagava abans de finals de novembre. El préstec, que s'ha aconseguit amb el BBVA, serà a 10 anys i amb un tipus d'interès molt baix.

El consistori ha demanat un crèdit de 720.000 euros, la totalitat del deute, si bé a l'empresa se li pagaran uns 450.000 euros. L'acord amb Verallia també preveia no pagar la resta a canvi de condonar-los el pagament de l'IBI i l'IAE d'aquest 2020.  L'equip de govern, però, necessita aquests diners per fer front als mesos de l'any que queden.

Amb aquesta operació l'equip de govern de l'Ajuntament de Montblanc tanca un capítol complicat per les finances municipals i enterra el litigi amb Verallia que feia anys que arrossegava.