Els comerços històrics de Montblanc, en perill

 

La imatge d'un local comercial amb la persiana baixada no és difícil de veure a Montblanc. Només al centre històric hi ha una cinquantena de locals buits, vuitanta si comptem tot el municipi. És el resultat d'un estudi de l'Ajuntament de Montblanc per conèixer la situació real dels locals comercials de la vila. L'objectiu és revertir aquesta tendència i evitar que el centre es quedi sense comerços.  

I és que hi ha fins a cinc negocis que han tancat o esperen fer un traspàs ara mateix.  Són empreses que tenen entre 30 i 40 anys, i que els seus propietaris es jubilen. És el cas de Teixits Pastori, que després de gairebé trenta anys tancarà definitivament en els mesos vinents si no aconsegueix traspassar-lo. La crisi generada per la Covid-19 no hi ha ajudat.

pastori

A la comarca hi ha fins a deu negocis que estan en aquest procés, cincs d'ells a Montblanc. La situació no és alarmant però el consistori vol evitar veure un centre històric sense negocis. Per això preveu fer un acompanyament als futurs emprenedors per animar-los a agafar el traspàs d'algun dels negocis que pot tancar.