Montblanc negocia amb entitats bancàries un crèdit per afrontar el pagament a Verallia

L’Ajuntament de Montblanc continua fent passos per pagar la sentència de Verallia. L’últim, incloure al pressupost la previsió d’afrontar un crèdit bancari per fer front a la multa. Una modificació aprovada en el ple celebrat ahir al vespre.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Montblanc treballa en la negociació d'un crèdit bancari que li permeti costejar la sentència que l'obliga a pagar a Verallia uns 800.000 euros. Ajuntament i empresa han acordat que la meitat d'aquests es costejaran condonant impostos i els 400.000 restants en metàl·lic. És sobre aquesta quantitat que l'Ajuntament negocia amb tres entitats bancàries les condicions d'un crèdit que espera poder tancar aviat. Però per poder executar l'operació el consistori necessitava explicitar-la en el pressupost, tràmit que el govern va superar en el plenari d'aquest mes de setembre.
En cas que no s'aconseguís cap crèdit bancari, l'Ajuntament de Montblanc activaria una segona opció que implicaria acollir-se a un fons estatal. D'altra banda, el govern montblanquí va aprofitar la modificació pressupostària per incloure també moviments de partides, majoritàriament inactives per la Covid, per afrontar despeses sobrevingudes i també per incorporar al pressupost despeses de l'exercici anterior. En aquest sentit, l'oposició alerta sobre el perill d'esgotar terminis de pagament.

A la votació d'aquest punt, en què PSC va abstenir-se i Junts per Montblanc hi va votar en contra, ja es va poder comprovar l'esquerda dins el grup liderat per Marc Vinya. Núria Besora va alinear-se al costat del govern per votar a favor de la proposta. La regidora va formalitzar el seu pas al grup no adscrit en aquest plenari.

On no hi va haver fissures, tots els grups ho van aprovar de forma unànime, va ser en la proposta de modificar puntualment el pla urbanístic al voltant del sindicat agrícola i de la fàbrica de gomes ubicada a la carretera de la muralla de Santa Tecla. Els canvis permetran actuar i endreçar els espais que envolten aquests edificis, en especial, el de la fàbrica de gomes, on es podrà urbanitzar un solar interior com a zona d'aparcament.

El plenari montblanquí també va servir per rebutjar la sentència d'inhabilitació del president Torra, amb l'abstenció del PSC, i acordar de forma unànime demanar a la Generalitat que dediqui l'any vinent al pintor montblanquí Maties Palau Ferré, coincidint amb el centenari del naixement de l'artista.