Montblanc estén el porta a porta a tot el municipi

Fa dos anys va iniciar-se la prova pilot al nucli antic. Qui no compleixi amb la recollida selectiva es pot enfrontar a sancions de fins a 900 euros

La recollida selectiva porta a porta s'estén a tot Montblanc a partir del proper dilluns 5 d'octubre. Tot just aquesta setmana ha fet dos anys de la implantació de la prova pilot al centre històric del municipi, que ha aconseguit uns índex de recollida del 80%, mentre que a la resta del municipi la xifra continua estancada al 50%. 

El consistori demana col·laboració a la ciutadania per implantar el nou sistema

Els ciutadans hauran de treure el cubell amb la fracció que toqui cada dia a la porta de casa. Els dilluns, dijous i dissabte no hi haurà recollida, mentre que la resta de dies es recollirà un o diversos residus. El vidre es continuarà dipositant als contenidors convencionals. 

L'inici del porta a porta ve acompanyat de la posada en marxa d'una ordenança que contempla un règim sancionador per qui no compleixi la normativa amb multes que poden arribar als 900 euros. Ja s'ha detectat, per exemple, gent que diposita la brossa a les papereres dels carrers.

També s'ha habilitat una àrea d'emergència al costat de la deixalleria de Montblanc, on els ciutadans podran dipositar la brossa quan no els sigui possible deixar-la a la porta de casa.