Montblanc torna als anys 70 pel rodatge d'una pel·lícula

Obrim pàgina cultural retornant al Montblanc dels anys 70. Ho reviurem si passegem aquests dies, per exemple, per la plaça Major. I és que diferents localitzacions de la capital de la Conca s'han transformat per rodar la darrera pel·lícula de Daniel Monzón, que va guanyar un premi Goya com a millor director l'any 2010.

Montblanc acull aquesta setmana el rodatge de la pel·lícula 'Las leyes de la frontera'. Es tracta del nou llargmetratge del director Daniel Monzón, basat en una obra de Javier Cercas, ambientada a finals dels anys setanta. 

La plaça Major de Montblanc acollirà diverses escenes de la pel·lícula i per això s'ha transformat en un set de rodatge. L'equip de producció ha canviat l'estètica dels locals per convertir-los en comerços dels anys setanta.  Això alterarà la vida normal de la plaça durant diversos dies. A banda de la plaça Major, l'equip de la pel·lícula rodarà també al carrer Muralla Santa Tecla, on s'ha recuperat l'antic Banc Central o el Teatre Principal. 

Es tracta d'una gran producció que roda també a Manresa, Girona i la Costa del Garraf. Montblanc ho veu com una oportunitat per al turisme quan s'estreni la pel·lícula. Destaca, a més, l'impacte econòmic que deixa al municipi.  

El rodatge obliga també a fer diversos talls de trànsit durant la setmana. Hi seran fins divendres i després tornaran a l'octubre per rodar algunes escenes més d'acció.