Montblanc estudia acollir-se a un fons estatal per pagar a Verallia

La meitat dels 800.000 euros no  l'haurà d'abonar perquè ha arribat a un acord amb l'empresa, que aquest any no pagarà una sèrie d'impostos. Per fer front a la resta, prop de 400.000 euros, es demanarà un crèdit. Si no s'aconsegueix serà quan s'activarà aquesta opció d'acollir-se a aquest fons que depèn del govern central. Una operació que no ha comptat amb el vist-i-plau de l'oposició.

El ple de l'Ajuntament de Montblanc ha aprovat, amb els vots en contra de l'oposició, acollir-se a un fons estatal per poder pagar la sentència de Verallia

La primera opció de l'equip de govern és demanar un crèdit per fer front als 441.000 euros que ha de pagar a l'empresa. La resta, fins arribar als 782.000 que marca la sentència, no s'haurà de pagar a canvi de condonar a Verallia el pagament de l'IBI, l'IAE i la brossa per aquest 2020, fruit de l'acord entre el consistori i l'empresa.   

Si l'opció dels bancs no tira endavant, l'Ajuntament té com a pla B acollir-se a aquest fons estatal.

L'oposició hi va votar en contra. El PSC lamenta que els ciutadans s'hagin de fer càrrec del cost d'haver portat el cas al consell jurídic assessor. Junts per Montblanc, per la seva banda, parla de desgabell econòmic i critica que l'Ajuntament se sotmeti al control del govern espanyol. 

El ple extraordinari ho va aprovar aquest dilluns per poder enviar la documentació aquest dimarts, quan acaba el termini.  També va aprovar un llevament de reparament d'intervenció per poder pagar els 60.000 euros de les costes