Les pedanies de Montblanc estrenaran un nou sistema de recollida selectiva


Els nuclis agregats de Montblanc utilitzaran el sistema de contenidors tancats a partir de l'1 de setembre per millorar en matèria de reciclatge. Aquests dies tècnics de medi ambient ho expliquen en trobades informatives als seus veïns. Utilitzaran contenidors tancats que s'obren amb una targeta magnètica per separar l'orgànica i la resta, mentre que les altres fraccions es reciclaran amb contenidors convencionals.

Al nucli de Montblanc s'aplicarà el porta a porta

Serà diferent que a Montblanc, on tot el municipi estrenarà a l'octubre la recollida porta a porta, després de més d'un any de prova pilot al centre històric. La distància entre pedanies fa que el sistema de contenidors intel·ligents sigui més eficient.

Els veïns podran obrir els contenidors amb una aplicació mòbil o amb una targeta. A través de l'app, a més, podran comunicar incidències o demanar la recollida de voluminosos, així com tenir una estadística del volum de brossa que generen.

Aquest sistema de contenidors tancats s'implantarà a una quinzena de municipis de la Conca de Barberà amb un volum de més de 3.200 llars. Montblanc, Barberà, Sarral i Santa Coloma utilitzaran un model mixt, mentre que la resta funcionaran amb el porta a porta. S'espera que el nou sistema ajudi a assolir el 70% de recollida selectiva, superant el 52% actual.