Montblanc acomiada la comunitat expulsada de la Serra

 

Montblanc ha acomiadat aquest cap de setmana la comunitat del Seminari del Poble de Déu que des del 2008 habitava al Santuari de la Mare de Déu de la Serra, i que han estat expulsats després de la dissolució de l'entitat, acusada per l'Arquebisbat de Barcelona, de pràctiques sectàries i sexuals dins el celibat. 

Marxen després de gairebé una dècada a l'antic convent de la Serra de Montblanc, on fins el 2008 habitaven les monges clarisses. El Seminari del Poble de Déu se'n va després de la seva dissolució a tot Catalunya, la primavera passada, arran del suposat cas de pràctiques sectàries i sexuals entre persones seglars però cèlibes, investigat per l'Arquebisbat de Barcelona i la Santa Seu.

Decisió que no comparteix l'Arquebisbat de Tarragona però a la qual ha hagut de fer front igualment, deixant el Santuari de la Serra finalment, sense comunitat religiosa que l'habiti. Ara es convertirà en una hostatgeria, i serà la mateixa Parròquia de Santa Maria de Montblanc qui es farà càrrec de la seva gestió pastoral.

El plebà, Mn. Simó Gras, assistia aquest diumenge al comiat del Seminari del Poble de Déu, i també l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, tot i que cap de les dues institucions, Parròquia i Ajuntament, han valorat públicament els fets que han portat a l'expulsió de la comunitat de l'antic convent. A l'acte, tots els seus membres van acomiadar-se personalment agraïnt a tothom l'esfalf rebut. El mateix van fer diversos feligresos que assistien a la cerimònia.

Mn. Pere Fibla, el líder espiritual fins la dissolució de la comunitat, es mantindrà com a rector de 3 parròquies de la Conca, tasca que ja combinava amb la de dirigir les celebracions al Santuari de la Mare de Déu de la Serra, molt venerat entre els montblanquins, i que ara inicia una nova etapa.