Montblanc acull el naixement del moviment País Rural

L'església Sant Francesc de Montblanc va acollir el naixement de País rural, un moviment que agrupa ajuntaments, associacions, empreses i ciutadans en defensa de la Catalunya Rural. Unes 150 persones van participar en l'assemblea on es va elegir la direcció i es va aprovar el manifest fundacional i els estatuts.

Neix com a resposta a l'Agència de la Natura

País Rural reclama que els municipis puguin definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin oportunes, en col·laboració amb la Generalitat, però de forma autònoma. És la resposta del territori pel malestar de creació, planificació i gestió de l'Agència de la Natura aprovada recentment pel govern català que, segons ells, els ha tret capacitat de decisió al territori.

El nou moviment vol acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural, ja que tot i que 900 municipis de Catalunya són rurals, més del 70% de la població viu en 59 ciutats de Barcelona i la seva àrea metropolitana. És per això que es treballarà per un país on es pugui gaudir dels mateixos serveis, públic i privats, i també per una salut econòmica de les àrees rurals amb qualitat de vida i serveis sanitaris i educatius.