La Conca uneix sector públic i privat en una nova xarxa de turisme sostenible

A la Conca de Barberà volen treure més rèdit del turisme i per això ha nascut una aliança público-privada amb l'objectiu d'especialitzar l'oferta turística de la comarca i fer-la més atractiva. Una de les primeres accions serà potenciar la ruta del trepat.

La Conca ha creat la Xarxa de Turisme Sostenible, XATSCONCA, una nova eina per treballar sector públic i privat amb l'objectiu de buscar noves formes de dinamitzar el territori. Arran de la pandèmia i el confinament, l'àrea de turisme del Consell Comarcal ha explorat noves maneres de treballar amb els agents turístics. Volen especialitzar l'oferta de la Conca i compartir coneixement i experiències entre tots els agents implicats. 

A la xarxa s'hi poden adherir empreses privades o agents públics que vulguin treballar conjuntament pel turisme de la comarca. S'han organitzat en grups de treball on el sector privat hi té un pes important. Entre les primeres accions hi ha potenciar la Ruta del Trepat o crear una oficina comarcal de suport a les empreses turístiques. 

Els tres grups de treball busquen potenciar la Conca com un destí segur, atractiu i també singular.