L'Ajuntament de Montblanc perd el judici i haurà de pagar 887.000 euros a Verallia Spain

El litigi prové d'un conveni que l'equip de govern va signar amb l'empresa l'any 1997 pel qual la bonificava a no pagar IBI i IAE durant 12 anys. L'Ajuntament va voler deixar sense efecte el conveni anys després per considerar-lo abusiu, i l'empresa ho va portar a judici.

El darrer recurs de l'Ajuntament va ser acudir a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i aquesta ha donat la raó a l'empresa. L'equip de govern acata la sentencia però assegura que no és justa. Plantegen demanar un crèdit per poder fer front al gairebé 1 milió d'euros de despesa.

ple

Durant el plenari, l'alcalde també va anunciar la celebració d'un ple extraordinari per demanar la protecció de la serra de les Guixeres, entre La Riba i Lilla, on es vol implantar un parc eòlic amb dos molins de vent. Critiquen que són desproporcionats i que Lilla ja pateix prou amb l'impacte medioambiental de la futura A-27 i túnel del Coll de Lilla.

L'equip de govern es va mostrar molt crític amb la implantació massiva de parcs eòlics i fotovoltaics a la comarca. El ple d'aquest dimecres es va celebrar novament a la sala de plens de l'Ajuntament, després dels dos darrers, que pel confinament es van celebrar telemàticament. Això va obligar a canviar la disposició de la sala, per mantenir les distàncies de seguretat.