La Conca de Barberà impulsa un pla per reactivar el turisme després de la COVID-19

La Conca de Barberà vol basar la remuntada del turisme post-coronavirus en els avantatges de ser una destinació rural i envoltada de naturalesa. Possiblement, aquesta característica i la baixa incidència de la pandèmia, faran que la comarca pugui garantir aviat la seguretat i confiança als visitants.

La Conca de Barberà vol arribar preparada a l'estiu i, per això, el Consell Comarcal ja ha aprovat un Pla d'Impuls que s'actualitzarà als nous escenaris. En definitiva, reforçarà valors ja associats a la comarca, mentre que el nínxol de mercat ara es redueix, s'han de focalitzar els esforços en el mercat català i estatal. Per ara, el document no disposa d'una partida econòmica concreta, però planteja una primera campanya de promoció per posar en valor els factors diferencials de l'oferta de la comarca.

NOVA GUIA I NOVES RUTES

El Consell Comarcal assegura que la reestructuració també passa pel treball en xarxa entre el sector públic i privat i la renovació de materials, com per exemple una nova guia o afegir altres rutes per descobrir el territori. Des de l'hostaleria ja s'havien fixat el turisme de proximitat com a pilar fonamental.

D'altra banda, l'ens comarcal ha estat assessorant les empreses a l'hora d'accedir als ajuts econòmics per tal que es puguin mantenir tots els negocis del sector.