Montblanc activa ajuts per al comerç i les empreses

El ple va aprovar, a través d'un ple telemàtic, la mobilització d'uns 60.000 euros per donar una empenta al petit comerç, l'hostaleria i el sector serveis.

Ple 'online' a Montblanc per aprovar una modificació de pressupost per ajudar els agents econòmics més perjudicats pel confinament i la crisi sanitària. El govern ha elaborat tres noves partides als comptes per injectar 60.000 euros a través d'ajuts. L'aportació més important, de 40.000 euros, servirà per promocionar el petit comerç, hostaleria i empreses del sector serveis del municipi. D'altra banda, l'Ajuntament reserva 10.000 euros per la compra de material de protecció sanitària pels serveis municipals. Els 10.000 euros restants es canalitzarà mitjançant subvencions a empreses i entitats que també tinguin necessitats generades per la crisi.

Per mobilitzar aquests recursos, Montblanc es recolza de 20.000 euros del fons de contingència de l'Ajuntament i adapta dues despeses que a causa de la crisi del coronavirus no es podran fer. S'utilitzen 20.000 euros de la partida de Brickània i 20.000 més de la subvenció a l'Associació Medieval que no utilitzarà en no poder celebrar la Setmana Medieval d'aquest 2020.

Tots els regidors van avalar aquesta modificació de crèdit, malgrat que des del principal grup de l'oposició, Junts per Montblanc, van remarcar que la partida podria ser més gran.

Des del govern, deixen la porta oberta a destinar-hi més recursos, tot i que esperen que l'Estat i la Generalitat hi contribueixin. D'altra banda, des de Concactiva s'està treballant en una iniciativa perquè el petit comerç pugui entregar comandes a domicili.