Montblanc suspèn les Festes de Sant Maties i el festival Brickània per la COVID-19

La primavera és l’època de les primeres festes populars de diverses poblacions. És el cas de Montblanc que just d’aquí a un mes, els dies 15, 16 i 17 de maig havia de viure les Festes de Sant Maties. L’Ajuntament ha decidit cancel·lar tots els actes festius, socials i culturals. Només es mantindran els litúrgics que es faran a través de les xarxes socials. Una vegada finalitzi el confinament es reubicaran alguns esdeveniments com el Certamen literari o la presentació del Ball de gitanos i gitanes de Montblanc.

BRICKÀNIA FINS L'ANY VINENT

La sisena edició del festival Brickània tampoc se celebrarà. La cita dedicada al joguet Lego era el cap de setmana del 6 i 7 de juny. La imprevisió per la Covid-19 fa inviable la coordinació i muntatge. Per l’edició de l’any que ve es guardarà l’actual cartell i pel que fa al pressupost dedicat al festival es destinarà a la promoció turística del municipi.

Aquests actes se sumen a la suspensió de la Setmana Medieval i la Setmana Santa. A l’aire encara queden alguns esdeveniments com l’Acampada Jove prevista a principis de juliol.