Les vinyes de la Conca de Barberà, greument afectades per les glaçades

Les gelades del passat cap de setmana han malmès les vinyes de molts municipis de la comarca, especialment de les varietats de trepat i macabeu. La DO Conca de Barberà estima que es pot perdre prop del 50% de la producció, però en determinades zones poden ser de fins al 80%.

Tot just començada la primavera, les gelades de la matinada del passat divendres van provocar danys greus a les vinyes de la Conca de Barberà. Van ser especialment severes a la zona de Pira, Sarral o Solivella. Els pagesos comencen ara a fer les primeres valoracions de l'impacte que tindran aquestes glaçades en la collita d'enguany, sobretot en aquells ceps que ja no podran rebrotar. Encara és d'hora, però tot fa preveure que els danys són importants i que la producció es pot reduir pràcticament a la meitat.

EL MÉS AFECTATS, EL TREPAT I EL MACABEU

Els conreus que més han patit el fred són els de la varietat autòctona, el trepat, i també macabeu. En aquestes vinyes les pèrdues poden enfilar-se fins al 80%. Altres varietats, com l'ull de llebre, el merlot o el Chardonnay tampoc se n'escapen i veuran caure la quantitat de raïm que generaran els ceps. La pèrdua de part de la collita, gairebé a mig any vista, fa preveure que no només se'n ressentiran els vins elaborats per la DO Conca de Barberà, sinó també la part que es destina a DO Cava.