La deixalleria comarcal de la Conca ampliarà el seu espai útil

El ple de l'ajuntament de Montblanc ha aprovat la cessió de part dels terrenys municipals on s'ubica la deixalleria comarcal perquè aquesta pugui ampliar els seus serveis amb nous equipaments de recollida que complimentin i amplïn el servei actual. L'acord, aprovat per unanimitat contempla també la revisió del conveni de la gestió de la instal·lació amb el consell comarcal que es fixa en quatre anys.

Aprofitant l'ampliació, necessària diuen, per l'increment d'usuaris de la deixalleria, des de Junts per Montblanc s'ha animat al govern a plantejar bonificacions per l'ús de la mateixa.

L'acord arriba a poc més d'un mes, serà el 4 de maig, en què entrarà en vigor la recollida porta a porta. De fet, el plenari també ha aprovat una ordenança per reglar la recollida de l'oli usat. No ha estat l'única modificació en matèria d'ordenances. El consistori preveu crear un cens de gossos. És una de les conseqüències de la nova ordenança de tinença d'animals domèstics, també aprovada per unanimitat, que especialment busca perseguir l'incivisme i sancionarà qui no reculli els excrements de la seva mascota.

D'altra banda, Montblanc ha decidit abandonar la militància a la Federació de Municipis de Catalunya. Ho ha fet reclamant que les dues entitats municipalistes de Catalunya, l'Associació i la Federació de Municipis s'uneixin.