'Blanc i negre', la història de l'alcalde de Montblanc, Jesús Hernández

Sota el títol 'Blanc i negre', Eduard Contijoch ha explicat les conclusions de la seva recerca sobre la vida i gestió municipal que va fer l'exalcalde de Montblanc Jesús Hernández. Va ser alcalde del municipi durant la dictadura de Primo de Rivera i també els primers cinc mesos després de l’entrada a la vila de les tropes franquistes el gener del 1939, ambdues vegades imposat pel règim.

El seu rol com a testimoni en els judicis sumaríssims durant la repressió va ser un tret que va marcar la seva carrera política. Mitjançant uns informes i expedients que ell mateix redactava, els magistrats tenien una carta de presentació de la persona que havien de jutjar. D'aquí ve el títol 'blanc i negre' perquè va haver-hi persones que Hernández va defensar i, per tant, salvar, i d'altres que no.

Durant el seu primer mandat va intentar renovar Montblanc, com per exemple, asfaltant el raval de santa Anna o reformant l'església Sant Francesc. La segona vegada va canviar la retolació dels carrers del català al castellà. Una recerca que en un futur es podrà llegir en format llibre.