L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca aposta pels productes autòctons

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà es reactiva després de gairebé dos anys d'inactivitat. I ho fa vinculada a l'associació d'hostaleria de la província de Tarragona.

Per primera vegada, l'entitat comarcal, que va néixer l'any 2004, s'integra a la provincial, per créixer i potenciar la gastronomia local.
 
La nova junta de l'entitat, presidida per Josep Ramon Guiu de Vilanova de Prades, integra restauradors i hostalers de Santa Coloma, Montblanc, l'Espluga, Vimbodí, entre d'altres. L'entitat arrenca amb 22 associats, que esperen poder ampliar els propers mesos.
 
Entre els objectius, es marquen potenciar els productes genuïns de la comarca, com el vi trepat, el safrà o la tòfona. És per aquest motiu que a la primavera i la tardor faran les jornades Sabors de la Conca als restaurants, participaran en la fira de la tòfona i de la safrà, i a les festes del trepat i la verema.
 
L'associació provincial ha treballat els darrers mesos per potenciar les agrupacions locals i comarcal, amb l'objectiu de potenciar la gastronomia del territori. L'Alt Camp i el Priorat són les dues properes comarques que l'entitat vol reactivar.