Montblanc comença l'enderroc de l'edifici del Kursaal

Això permetrà recuperar un altre tram de muralla i també reconstruir el portal d'entrada al carrer Major en una de les actuacions més importants fetes al recinte emmurallat.

L'ajuntament ha començat ja l'enderroc de l'antic edifici del Kursaal, que històricament havia sigut un cinema i que fins fa poc temps acollia una floristeria, un gimnàs i també pisos. Es tirarà a terra per recuperar el pany de muralla i també reconstruir el portal d'entrada al carrer Major. Segons els fonaments que s'han trobat, serà un portal singular, amb dues torres, únic a la muralla de Montblanc. Amb tot, aquesta serà una de les grans intervencions fetes mai al recinte emmurallat de la vila. També feia anys que no s'hi feia una obra tan gran.

Això permetrà també habilitar fins a 200 metres més de pas de ronda. Actualment es poden visitar quatre torres, i amb aquest nou tram s'ampliarà el recorregut. L'Ajuntament també té la intenció de museïtzar-les.

El pressupost del projecte és de 750.000 euros, finançats a través de l'1% cultural del govern espanyol. És, de fet, el projecte de recuperació de la muralla amb una major dotació pressupostària. També s'invertiran 250.000 euros A recuperar el tram de Cal Contijoch, l'edifici que es fa a tirar a terra l'any passat.

Amb el tram de Sant Francesc acabat, aquest accés al centre històric de Montblanc canviarà per complet. Es completarà així un important tram del recinte emmurallat, des de la torre dels Cinc cantons fins al portal del Castlà, gairebé tres quarts parts de tot el recorregut.