Montblanc aprova un pressupost amb un milió d'euros per a inversions

L’Ajuntament de Montblanc ha aprovat sense cap vot en contra un pressupost de 9 milions i mig d’euros que destina gairebé un milió a inversions. D’aquestes en destaquen la rehabilitació del Portal de Sant Francesc i l’edifici de l’Antic Sindicat de Vinyaters. El consistori confia poder modificar més endavant els números per encabir-hi les ajudes que esperen per recuperar la zona afectada per la riuada del mes d’octubre.

L’Ajuntament de Montblanc preveu per aquest exercici un pressupost més moderat que el del curs passat. Són poc més de 9 milions i mig d’euros, un 1,5% menys que l’any 2019.D’aquests 900.000 euros es destinaran a inversions. Per volum, les més destacades seran la rehabilitació del Portal de Sant Francesc, amb 375.000 euros, i l’execució d’una nova fase de la recuperació de l’edifici de l’Antic Sindicat de Vinyaters, on es destinaran 120.000 euros. Obres aquestes que estaran subvencionades. A més, es preveu també destinar 314.000 euros a formalitzar el pagament d’adquisicions patrimonials, especialment a la zona del Pont Vell. La redacció d’un nou pla de mobilitat o del projecte de la piscina coberta també es contemplen en el nou pressupost.

L’oposició no va trobar arguments per votar en contra de la proposta de pressupost pel 2020 presentada pel govern liderat per Josep Andreu. Els números van ser aprovats pel plenari amb l’aval d’Agrupament Catalanista i socialistes i l’abstenció de Junts. Tot i això el ball de xifres sobre el deute del consistori, que durant les eleccions Junts va xifrar en 5 milions d’euros i que ara s’ha fixat en poc més de dos, va enfrontar govern i oposició.

L’equip de govern va assegurar també que al llarg de l’exercici preveu modificar els números per encabir-hi les ajudes que s’espera arribin d’altres administracions per fer front a les afectacions de la riuada del mes d’octubre. En aquest sentit, en el mateix plenari es va aprovar per unanimitat un crèdit de 265.000 euros per fer front a factures impagades de proveïdors de l’any passat, bona part de les quals corresponen a treballs de recuperació de la zona afectada per la riuada. També es va aprovar una moció per instar el govern espanyol a activar les ajudes promeses, que s’esperava s’anunciessin en l’últim consell de ministres, però que encara es troben al calaix.