El Ball de Bastons de Montblanc permetrà l'entrada de nenes a la colla infantil

El Ball de Bastons de Montblanc serà una colla mixta d'homes i dones. L'entitat ha aprovat en assemblea un nou model de colla, que canviarà l'actual, on només estava permesa la participació dels bastoners homes.

Els nous estatuts preveuen l'entrada de nens i nenes a la colla petita per després passar a la colla gran. Aquesta primera etapa és dels 7 als 13 anys. Asseguren que és el millor model per després garantir la continuïtat de l'entitat. Remarquen, però, que sempre que hi hagi la petició d'entrar directament a la colla gran, sigui d'un home o una dona, l'estudiaran en assemblea.

Pel col·lectiu És de mínims, que va denunciar la situació de discriminació a la colla l'any passat, aquesta mesura és insuficient. Si bé celebren que les nenes puguin entrar a formar part de l'entitat, discrepen de que les dones adultes no ho puguin fer directament a la colla gran.

Des del Ball de Bastons s'han mostrat molestos, ja que cap membre del col·lectiu els ha trucat per saber què diuen els nous estatuts. És de mínims ha instat a l'Ajuntament de Montblanc a pronunciar-se, així com a la coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.