La xarxa de col·lectors de Montblanc, pràcticament recuperada

En poques setmanes ja es podrà fer arribar a la depuradora més del 80% de les aigües que es recullen en la xarxa de col·lectors que va quedar malmesa per la riuada de fa tres mesos.

La riuada de fa tres mesos va deixar gairebé inutilitzats els col·lectors d'aigües residuals que arriben a les depuradores de l'Espluga i Montblanc. Una de les importants tasques que s'han fet aquests mesos ha estat recuperar tota la xarxa de col·lectors, per evitar abocar aigua directament al riu, sense una depuració prèvia.

A Montblanc, els treballs van a molt bon ritme, i en poques setmanes es podrà ja fer arribar a la depuradora més del 80% de les aigües que es recullen. Una feina que coordina l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal i que compta amb un finançament de prop de 2 milions d'euros de l'ACA. Abans de començar a fer les obres, es va fer un minuciós treball per analitzar cada un dels col·lectors, tenint en compte que l'orografia del riu, a causa dels aiguats, en molts casos ha canviat. Això complica els treballs, ja que no és tan fàcil com connectar un tub amb un altre.

Després es va procedir a netejar els col·lectors, per evitar al màxim substituir-los i abaratir així els costos dels treballs. Ara es treballa per recuperar alguns trams i construir-ne alguns de nous. Des del Consell Comarcal també s'han coordinat treballs per analitzar la situació dels sis municipis afectats per la riuada. Des de l'ens insten també al Govern espanyol, ara que ja no està en funcions, a aprovar el decret d'ajudes pels afectats per la riuada.