Baixen un 15% el nombre de persones ateses a l'Oficina de Turisme de Montblanc

La vila medieval de Montblanc va tornar a ser durant el 2019 reclam turístic de milers de persones. Així la capital de la Conca de Barberà continua sent un indret de referència per al turisme de proximitat a l'interior de Catalunya. Mostra d'això en són les xifres que anualment presenta l'Oficina de Turisme. L'any passat es van atendre més de 45.000 persones, menys que l'any anterior, ja que durant el 2018 en van ser més de 53.000.

Des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc atribueixen aquest descens a les condicions climàtiques adverses per al turisme d'interior, però ressalten la fidelització del visitant català que suposa gairebé el 70% del total de persones ateses.

Si fem memòria del 2019 en matèria turística, trobem com a fet rellevant l'estrena del programa «Viu Montblanc en família» amb vuit activitats adreçades a grans i petits amb l'objectiu d'acostar els productes de proximitat. Més enllà dels grans esdeveniments de Montblanc Medieval, també va tenir una bona rebuda l'obertura de les torres i el pas de ronda els dies feiners de juliol i agost.

El mercat català se segueix imposant, però el 2019 denota una lleugera recuperació del turista espanyol que representa ara el 13,5%, sobretot provinents del País Valencià, Madrid, el País Basc i Aragó. Pel que fa al visitant estranger, es manté el percentatge del 2018 i l'any passat també va suposar el 17,6% de les consultes amb un important pes del mercat francès.

Montblanc treballa ja en les activitats per aquest 2020 que seran especials perquè es commemoren els 20 anys de l'obertura de l'Oficina de Turisme, la creació de la marca Montblanc Medieval i l'estrena dels Guies.

Les iniciatives, de ben segur, les promocionaran a través de les xarxes socials de l'Oficina de Turisme que es consoliden amb la marca Montblanc Medieval que freguen ja els 30.000 seguidors entre les diverses plataformes.