Montblanc ja treballa en la recuperació de la zona més afectada per la riuada, al Pont Vell

La zona dels acessos a Pont Vell ha estat la més afectada pels aiguats a la Vila Ducual de la passada matinada. La força de l'aigua ha afectat els habitatges més propers la riu i s'ha emportat per davant tota la feina feta en els darrers mesos per a l'embelliment de la zona feta per l'Ajuntament montblanquí.

Aquest era l'aspecte del Pont Vell de Montblanc a primera hora del matí. L'aiguat d'ahir a la nit s'ha emportat part del pont romànic, tot i que l'estructura ha aguantat.

L'aigua va desbordar el riu Francolí, passant per sobre del pont, que es va taponar per canyes i arbres.

Els serveis d'emergència i els serveis municipals de Montblanc han treballat des de primera hora del matí per començar a restablir la normalitat, sobretot entre els veïns afectats. Ja ahir a la nit protecció civil va rescatar cinc persones i s'han comptat una desena de cotxes malmesos.

En una de les cases a tocar del riu, la més afectada, els bombers han apuntalat la part baixa, on ahir l'aigua es va emportat un vehicle del seu interior.

Els veïns de les cases del voltant han començat a treure runa de l'interior. Les més properes al riu han quedat plenes de fang, arbres, canyes i aigua. Una de les cases més properes al riu ha quedat destruïda, així com l'antiga xemeneia de la bòbila.

L'Ajuntament començarà ara a valorar l'estat del Pont Vell. Des de la passada legislatura, l'Ajuntament hi està actuant per embellir tot l'entorn. Bona part de les obres que s'hi havien fet han quedat destruïdes per la riuada. L'alcalde assegura que la prioritat serà restaurant el Pont

L'aigua també ha arribat a l'antic hospital de Santa Magdalena, on hi ha l'Arxiu Històric de la Conca de Barberà. Aquest matí retiraven aigua i fang de la part baixa. Per sort, l'aigua no ha afectat als documents que s'hi custodien.