Més d'un centenar de tractors tallen la N-240 a Montblanc

Montblanc ha estat un dels punts protagonistes de la matinal de vaga al territori. Allí ha finalitzat la tractorada convocada per la Unió de Pagesos a la Conca de Barberà. Veïns de la Vila Ducal i pagesos s'han ajuntat per tallar l'N-240 durant més de 3 hores.

Els primers veïns de Montblanc que s'han apropat a la rotonda de la Rifacli ho han fet pocs minuts abans de les onze del matí. Allí, mentre esperaven l'arribada de més d'un centenar de tractors que avançaven cap a la Vila Ducal en marxa lenta han iniciat diferents talls, començant primer per l'accés a l'autopista AP-2 ubicat en aquest punt i, posteriorment, mentre els tractors arribats des de Pira s'endinsaven cap a Montblanc per accedir a l'N-240 des de la carretera de Prenafeta, els concentrats, que han ampliat el seu número de forma considerable, s'han decidit a tallar també l'N-240 al seu pas per aquest punt.

Pocs minuts després de les onze del matí, l'N-240 estava completament tallada. Els manifestants només han deixat pas a la comitiva de tractors que han tancat la marxa lenta en aquest punt i s'han repartit per la mateixa via, la rotonda que dona accés a l'autopista i també s'han endinsat cap a Montblanc per tallar l'entrada a la localitat per l'antiga nacional. D'aquesta forma el trànsit rodat entre Lleida i Tarragona per aquesta via ha quedat completament bloquejat, enxampant també alguns vehicles i camions a l'interior de Montblanc, població que ha quedat aïllada i tancada al pas de vehicles.

Els tractors han mantingut el tall de carretera fins a dos quarts de dues. Quan s'han retirat els vehicles pesants però, els veïns de Montblanc encara han mantingut els talls, en especial a l'entrada de la localitat fins passada l'hora del canvi de torn de les fàbriques, evitant l'entrada de vehicles al centre de Montblanc. Passades les dues del migdia els concentrats han aixecat el tall de l'N-240, després de tres hores de concentració que ha deixat cues que arribaven fins a les primeres rampes del Coll de Lilla.